PREDSTAVITEV


Ljubezen je povezanost s svetom, zato je prav da sem tudi sam njegov sodelujoči del.
 

Če se stavba podere je "neskončno" mnogo peska. Da prevedem: Če zavlada negativizem, cinizem... je mnogo žrtev takšnih in drugačnih vojn tudi med nedolžnimi, dobrimi in potencialno plemenitimi.

Sam skrbim za  vzdrževanje in prenovo stavb. Sem na strani tistih, ki menijo da je preventiva zelo pomembna dejavnost. Najpomembnejša stavba je stavba vere. zato raziskujem kaj je Bog, kaj je Vera in kaj je naša zgodovina - ne z vidika pristranskosti nosilcev oblasti, ampak z vidika dejstev, kolikor do njih lahko pridem, del dejstev seveda da transcendentna logika.

Ukvarjanje s peskom, je glede na pomen  ukvarjanje s stavbami, skoraj nesmiselno, čeprav je pomembno tudi to in je premalo del mojega življenja. Del časa namenjam ukvarjanju s stavbo samega sebe (tudi s tem bistveno premalo) in iskanjem svoje lastne dopolnit(e)ve.

Lutkovno gledališče, duhovno vse bolj bednega sveta, ljudi lahko deluje samo tako, da se ne ukvarjamo z zgradbami - to smejo samo izbranci človeških centrov moči. Veliko ljudi, ki zaslužijo poklon in so lučke sveta in se ukvarjajo s karitativno dejavnostjo in pozablja da je prva dejavnost, dejavnost ljubezni: sveta, sebe in bližnjih. Z  razjasnitvijo kaj je Vera, Bog, kje so čudovite Luči Sveta lahko rešimo brezštevno število večinoma nesmiselnih problemov, ki nas pehajo proč od tega kar smo, kar smo bili ko s(m)o bili ustvarjeni.  Zemlja je bila zaradi človeškega rodu pomembnejša Luč  Sveta. Žalostno je da je začasno nehala sijati v svoji lepoti modrosti .

 


PRIPOROČILA ZA  VKLJUČITEV
VLADISLAVA STRESA V  DSP

BIBLIOGRAFIJA
RECENZIJE DEL

 


VLADISLAV STRES
Fabianijeva 45,

1000 Ljubljana

vladislav.stres@siol.net

GSM  031 578 981

 

STARA SPLETNA STRAN STRES VLADISLAVA:  JE NA NASLOVU www
 


domov