JURE LEBEN, DRŽAVNI SERETAR NA MINISTRSTVU ZA INFRASTRUKTURO RS

37 letni Jure Leben je športnik, okoljevarstvenik. V transportnem raziskovalnem laboratoriju se je ukvarjal s PODNEBNIMI SPREMEMBAMI ipd. Je tudi dober košarkaš piše na spletni strani ministrstva o njegovi karierni poti.

Vlada Mira Cerarja ga je v popolni neresnosti svojega delovanja določila za projektnega vodjo infrastrukturnega projekta Drugi tir Koper Divača.
Na svojem položaju je okoljevarstvenik Jure Leben od sredine decembra 2016 do danes (torej cca 4 mesece) ocenjuje kateri projekt je dober, kateri ne, se dogovarja skupaj z ministrom o skupnih investicijah z Madžarsko, Češko...  na domače strokovnjake pa (seveda) pozablja, tudi zaradi svojega pomanjkljivega znanje ter manjka prakse na tem inženirsko zahtevnem področju.  Pred leti je zaradi ažnega predstavljanja da je magister znanosi, pa to ni doživel afero;
www

G. Leben pravi da iz  okoli 45 prosojnic Strokovne skupine dr. Jože Duhovnika pravi, da ni sposoben razbrati dinamično analizo investicije za drugi tir, ki je po predoceni GEODATE za vladni projekt  4,6 EUR/tono/relaciji Koper- Divača. Po isti metodi, ki jo je opravilo podjetje INFRA/ILF je strošek prevoza na isti razdalji 2,6 EUR/toni/Koper-Divača. Podatki prosojnic so v navedeni z vsemi viri in v celoti, ki pa jih je treba preverjati. PPT verzija je samo oblika prikazovanja diapozitivov za javno prestavljanje projekta/ov. 

Tudi na pogovoru v hotelu City 10.4.2017 je ponovno obrazložil negativno mnenje projekta Strokovne skupine dr. Jožeta Duhovnika Drugi tir. Pred tem je podobno izjavil na razpravi v parlamentu:
Jure Leben, po lastni izjavi
odgovorna oseba glede investicije Drugi tir:
"Kot sem jaz seznanjen je bila ideja tehnične rešitve dr. Jože Duhovnika predstavljena tudi na našem ministrstvu. Tako predstavitev sem tudi jaz videl. Moram pa vam reči, da na podlagi nekaj prosojnic določene rešitve ne morem ocenjevati."


 Nobenega cost - benefit analize, analitičnega stališča projekta Strokovne skupine Jure Leben ne zmore.

Vir


RAZPRAVA O DRUGEM TIRU

Hotel City 10.4.2017: 

Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Jurij Kač, generalni direktor DRI,
Jože Duhovnik
, Strokovna skupina za dvotirno železnico, Janko Sever, Civilna iniciativa Črni Kal.KLIK do članka in FILMA - www

 

PRITOŽBA ZARADI PREKRATKEGA URADNEGA ROKA JAVNE RAZPRAVE
Zakona o financiranju Drugega tira WWW

 

Najpogostejša zastavljena VPRAŠANJA in ODGOVORI WWW


Železiška proga Koper Divača je zastarela in nujna popolne inovativne obnove v dvotirno  
 

OSNOVNA STRAN