dost ´mamo

 

UKRADLI SO NAM DRŽAVO

GIBANJE ZA PRENOVO SLOVENIJE
JE USTANOVITELJ
,

VTA - Vstajniška Tiskovna
Agencija - VTA

"Kapljica premakne droben prah in naredi sled za seboj, potoček premakne kamen, reka premakne gore. In ko se bo to zgodilo bo na gori gorelo.
Ljudje opice pa bodo odšli tja kamor spadajo - na drevesa, v zavetje ali dobesedno, to bo njihov lastni izbor!"

 


 

 
 

 PREDLOG NOVE USTAVE RS
Ustava države Slovenije
    PDF

IZNIČEVANJE IN SPREMINJANJE OBSTOJEČE SLOVENSKE USTAVE
- ODVZEM PRAVICE DO REFERENDUMA
 


Zahteve gibanja za prenovo Slovenije
in predlog dopolnitev ZRLI
 
SISTEMSKA KORUPCIJA V RS
O KORUPCIJI USTROJA PROTIKORUPCIJSKA KOMISIJA

 

Incestno razmerje med politiko in gospodarstvom

KDO VSE KRADE V DEŽELI TEJ?
Emil Milan Pintar

ERIK BRECEL INTERVJU Enopartijski sistem gre v Sloveniji naprej. Če si njihov, dobiš drobtinice, če kaj govoriš te udarijo, če sodeluješ, si nagrajen. Zaradi te filozofije smo prišli v krizo, hujšo kot preostala Evropa, in izgubljamo vsi. Razen res redkih posameznikov vsi izgubljamo. In ta molk Slovencev, ki najbrž izhaja še iz hlapčevstva, nas drago stane...
Brez kosti: Namesto, da bi država oz. politična elita zaščitila ljudstvo pred korporacijami, počne ravno obratno: korporacije ščiti pred ljudmi!
 • Naredimo prvi korak. Priznajmo si, da naš sistem ne deluje. Da nam ne daje enakih možnosti in ne zagotavlja pravičnosti. Zaslužimo si več, kot dolgoletno životarjenje, počasno hiranje in tiho smrt. Narediti moramo konec vsakodnevnemu boju za preživetje in prenehati z izražanjem hvaležnosti za vsako drobtinico, ki pade z mize elite. Dokler bomo tiščali glavo v pesek in upali, da vse skupaj mine, ne bo prav nič boljše. Ne bo minilo. In ne bo boljše. Samo še slabše.
 • Pozabimo na pomoč političnih voditeljev. Vsak dan nam dajejo jasno vedeti, da imajo v mislih vse kaj drugega, kot nas, državljane. Nihče nam ne bo pomagal, če si ne bomo pomagali sami. Gre za osebno odločitev vsakega posameznika.
 • Stopimo iz vrtinca obupa in samopomilovanja ter udarimo po mizi! Razjezimo se. Postanimo besni! Delovalo bo terapevtsko in nam zbistrilo misli.

avtor: Miran - Ladja norcev

Reševanje krize kapitalizma kot sistema
dr. Viljem Merhar

 

ROŽNIŠKA DEKLARACIJA
o novi, pravičnejši družbeni ureditvi Republike Slovenije
in o njeni polni samobitnosti

OZNANILO DGS
O RAZGLASITVI PADCA REPUBLIKE SLOVENIJE

 
ZAROTA KAPITALIZMA IN DEMOKRACIJE
avtor: Miran Ladja norcev
 
 
Drago Ščernavič, sekretar Sindikata državnih organov in svetnik DS RS,
PISMO GUVERNERJU BANKE SLOVENIJE

.
Julijana Bizjak Mlakar:
PISMO MINISTRU GANTARJU
.
.
Rastko Plohl, sindikat NSS
PISMO ALENKI BRATUŠEK, PREMIJERKI
 

Ramsesnak, Amunov svet, Karnak, 12. din. 1150 - 1000 p.n.št.
REBUS TRI OPICE

Ramsesnak, Amunov svet, Karnak, 12. din. 1150 - 1000 p.n.št.

SLOVENSKA VLADNA UČINKOVITOSTI IN KONKURENČNOST POSLOVANJA

Nacionalna konkurenčnost je bistvenega pomena za sposobnost neke države, da poveča kakovost življenja državljanov.
Povečanje produkta posledično ustvarja rast. Kvalitativna gospodarska rast in na drugi strani večja kohezivnost družbe ter samoregulacija potrošnje sta ključna dejavnika za izboljšanje kakovosti življenja.
Splošna konkurenčnost med 58. državami, ki jo izračunava švicarski inštitut za razvoj managementa IMD Lausanne, je Slovenija primerjalno z letom 2008 - 2012  v konkurenčnosti padla iz 32 na 51 mesto. Gospodarska uspešnost iz 25 na 43, učinkovitost vlade iz 43 na 53, gospodarska učinkovitost iz  32 na 57,   kvaliteta infrastrukture pa iz 29 na 33.

MD  spremlja te kazalce za posamezne nacionalne ekonomije že 22 let. Ključni kriteriji ocenjevanja konkurenčnosti so navedeni spodaj.

 • Gospodarska blaginja - sposobnost posameznika za zagotovitev finančne stabilnosti zase in za svojo družino.

 • Socialna blaginja odraža željo in sposobnost posameznika, aktivne vloge v socialno družbenem okolju.

 • Osebno in fizično dobro počutje odraža stopnjo izpostavljernosti posameznikovega zdravja ali življenja.

 • Gospodarska uspešnost - ta podindeks oceni domače gospodarstvo. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: domače gospodarstvo, mednarodna trgovina, menarodne investicije,  zaposlovanje in cene.

 •  Vlada Učinkovitost - ta podindeks ocenjuje učinkovitost vladnih politik, ki spodbujajo konkurenčnost.  Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "Javne finance", "Davčna politika", "Institucionalni okvir," Poslovni zakonodaja "in" Družbeni okvir ".

 • Poslovna učinkovitost - ta podindeks ocenjuje, v kolikšni meri nacionalni okolje spodbuja podjetja, da poslujejo na odgovoren, donosno in inovativen način. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "Produktivnost in učinkovitost, tudi na trgu dela", "Finance", "Upravljanje prakse" in "Stališča in vrednote".

 • Infrastruktura - ta podindeks ocenjuje, v kolikšni meri so tehnološki, znanstveni in človeški viri zadovoljili potrebe podjetij. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "osnovna infrastruktura", "Tehnološka infrastruktura", "Znanstveno infrastruktura", "zdravje in okolje" in "Izobraževanje".Film CATASTROIKA prikazuje vidike uveljavljanja Novega svetovnega reda - NVO na primeru Grčije.
Film ima slovenske podnapise www


Simboli,  ki so nekaj časa krasili povojno obnovljeno zgradbo Euro Saal v katerih so prostori Ministrstva za finance Nemčije.

Evropska TROJKA na obisku v Grčiji v državi s skorumpirano politiko in z resnim finančnim dolgom. Sklepanje pogodb z kolonialnim značajem.
Tržni kapitalizem se bojuje z demokracijo. Cilj uvedba suženjstva. Politiki nimajo namena spoštovati Ustavo.
Žrtveni kozli so najprej javni uslužbenci. Svet brez alternative. Kupovanje podjetij s sredstvi istih podjetij. Fond za privatizacijo nadzira trojka, tudi tri člane ekspertov fonda je imenovala trojka.

KNJIGA NICCOLAJA MACHIAVELLIJA
VLADAR
naj si prizadeva, da izgleda: milosten, veren, pošten in etičen, vendar mu njegove prave dolžnosti preprečujejo, da bi bil tak v resnici.
Cilj - zdravje države - posvečuje sredstva. Kruti ukrepi pa morajo biti hitri, učinkoviti in časovno omejeni...

VEČ

Po podatkih statističnega urada RS so se v obdobju 1991 - 2011  cene dobrin povečale tudi za tri, petkrat in več.
Glej tabelo skrajno levo in pdf datoteko spodaj. Vir:  Statistični urad RS

Samo v letu dni je cena za 95 oktanski bencin narasla iz 1,313€ (4.10.2011) na 1,544€ (2.10.2012), kar pomeni dvig za 17, 59%,cena diesla pa iz 1,263€ (4.10.2011) na 1,424€ (2.10.2012), kar je dvig za 12,75% (vir: MGRT).

Leta 1990 je bilo v obtoku skupaj 1 bilijon $ valut. Leta 2002 letih 2 bilijona $. V začetku leta 2008 4 bilijone $. Se še vedno sprašujete, zakaj lahko z enako količino denarja kupite vedno manj? Vir, dobljen na spletnih straneh http://www.brezkosti.si/

Statistični urad Republike Slovenije, Litostrojska cesta 54, 1000 Ljubljana, Slovenija,  e-naslov: info.stat@gov.si


Zastava, k,i je nekaj časa krasila povojno obnovljeno zgradbo Euro Saal.

 Zahtevajo privatizacijo infrastrukture. Vsi takšni projekti privatizacije pa so propadli. V Angliji je po privatizaciji z železnicami upravljalo 2000 podjetij. Nastal je kaos, država je v treh letih razdelila ves denar, ki ga je dobila od prodaje. Železnico so nato renacionalizirali in pripeljali do tega da je ta novi kombinirani sistem mnogo dražji kot ko so bile v lasti države. Privatizacija distribucije vode je vodo v Parizu zvišala za 260 krat, po zamenjavi oblasti so vodo vrnili v javni sektor.  V državah kjer posreduje IMF vodo privatizirajo.  Stroške privatizacije v Grčiji krijejo davkoplačevalci, dobiček bodo dobili kreditodajalci.   

 
STEČAJLIKS V SLOVENIJI - ANONIMNO PISMO STEČAJNEGA UPRAVITELJA

Kdo so delilci stečajnih postopkov in premoženja pri tej obliki razprodaje in tajkunizacije Slovenskih podjetij?

Minister Senko Pličanič predlaga uvedbo disciplinskih postopkov tudi za stečajne upravitelje: Melito Butara, Mojca Breznik, Maksimiljan Gale, Marina Marinc Pilej, Marko Drobež, Katarina Benedik, Igor Bončina…

Predsednik  Okrožnega sodišča v Ljubljani Anton Panjan: "Če minister v javnih nastopih pravi, da ne more ukrepati zoper upravitelje, ker nima pravnomočne obtožnice, potem enak kriterij velja tudi za nas."

 Bančno po-zavarovalni sistem omogoča ropanje Slovenije

Nezupanje v: organe oblasti, bančni, zavarovalniški sektor, hromi delovanje družbe. Zato bi bilo dobro, da se ga transparentno proda na način da ga upravlja znani, stabilni, transparentni in pošteni gospodar.
Nujnost uveljavitve odgovornosti. Zagotovitve kohezivnosti naroda.  Z uvedbo lastne valute npr. Lipo; spomnimo se lahko Hamurabija in inflacijske stopnje tolarja? Samooskrba?


LETA 1990 SMO SPREMINJALI DRUŽBENI RED.
KAJ VSE SO NAM OBLASTNIKI OB PLEBISCITU OBLJUBLJALI
IN DANES MORAMO PLEBISCIT PONOVITI,
SAMO TOKRAT BREZ FIG V ŽEPIH, BREZ HINAVCEV.
Poslanci prvega slovenskega na svobodnih in demokratičnih volitvah izvoljenega parlamenta,
vse slovenske politične stranke, prvo neposredno izvoljeno predsedstvo Republike Slovenije in slovenska vlada so soglasno ocenili,
da je nastopil čas, ko lahko temeljne interese slovenskega naroda zavarujemo le v neodvisni državi Sloveniji,
ki bo svobodna, demokratična, gostoljubna in dobrososedska in ki bo sama odločala o svoji prihodnosti. Vir: Razglas plebiscita.

SLOVENSKA VLADNA UČINKOVITOSTI IN KONKURENČNOST POSLOVANJA

Nacionalna konkurenčnost je bistvenega pomena za sposobnost neke države, da poveča kakovost življenja državljanov.
Povečanje produkta posledično ustvarja rast. Kvalitativna gospodarska rast in na drugi strani večja kohezivnost družbe ter samoregulacija potrošnje sta ključna dejavnika za izboljšanje kakovosti življenja.
Splošna konkurenčnost med 58. državami, ki jo izračunava švicarski inštitut za razvoj managementa IMD Lausanne, je Slovenija primerjalno z letom 2008 - 2012  v konkurenčnosti padla iz 32 na 51 mesto. Gospodarska uspešnost iz 25 na 43, učinkovitost vlade iz 43 na 53, gospodarska učinkovitost iz  32 na 57,   kvaliteta infrastrukture pa iz 29 na 33.

MD  spremlja te kazalce za posamezne nacionalne ekonomije že 22 let. Ključni kriteriji ocenjevanja konkurenčnosti so navedeni spodaj.

 • Gospodarska blaginja - sposobnost posameznika za zagotovitev finančne stabilnosti zase in za svojo družino.

 • Socialna blaginja odraža željo in sposobnost posameznika, aktivne vloge v socialno družbenem okolju.

 • Osebno in fizično dobro počutje odraža stopnjo izpostavljernosti posameznikovega zdravja ali življenja.

 • Gospodarska uspešnost - ta podindeks oceni domače gospodarstvo. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: domače gospodarstvo, mednarodna trgovina, menarodne investicije,  zaposlovanje in cene.

 •  Vlada Učinkovitost - ta podindeks ocenjuje učinkovitost vladnih politik, ki spodbujajo konkurenčnost.  Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "Javne finance", "Davčna politika", "Institucionalni okvir," Poslovni zakonodaja "in" Družbeni okvir ".

 • Poslovna učinkovitost - ta podindeks ocenjuje, v kolikšni meri nacionalni okolje spodbuja podjetja, da poslujejo na odgovoren, donosno in inovativen način. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "Produktivnost in učinkovitost, tudi na trgu dela", "Finance", "Upravljanje prakse" in "Stališča in vrednote".

 • Infrastruktura - ta podindeks ocenjuje, v kolikšni meri so tehnološki, znanstveni in človeški viri zadovoljili potrebe podjetij. Stebri, ki sestavljajo ta podindeks so: "osnovna infrastruktura", "Tehnološka infrastruktura", "Znanstveno infrastruktura", "zdravje in okolje" in "Izobraževanje".

 

.

Samo na področju javnih naročil imamo od 20 do 40 odstotkov rezerve. Država torej direktno izgublja denar, ni pa pokazala, kljub našim priporočilom, nobene volje urediti zadeve. Potem pa ti še državna revizijska komisija razveljavi naročnikovo odločitev, s katero je zavrnil kartelno usklajene ponudbe ... Noro... v prihodnje bodo zmagovali tisti, ki imajo za sabo civilno družbo v pravem pomenu te besede... Kljub večkratnim obljubam ministrstva za gospodarstvo, še nimamo zakona o ustanovitvi Agencije za varstvo konkurence in posledični izločitvi iz gospodarskega ministrstva ...."
 

Vir: http://www.finance.si/299203/Intervju-Zbogom-in-hvala-za-vse-ribe?src=pj060111

REBUS TRI OPICE

Muzej Prgamon, Berlin

Opica, faraon, muzej Louvre, Francija

Nekoč so ljudi, ki so zaradi samovšečnosti gradili Babilonski stolp vsevednosti označevali s simbolom OPICE.


Faraon in pisar, muzej Kairo, Egipt
 

VPRAŠANJA IN ODGOVORI
 

            - Kaj mora narediti organ javnega sektorja če dobi vlogo za katero ni pristojen?

Na podlagi četrtega odstavka 65. člena Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 - UPB2, 105/06, 126/07, 65/08 in 8/10) mora takšno vlogo odstopiti  pristojnemu organu .
 

            - Kaj storiti v primeru molka organa javnega sektorja?

Glejte 18. člen uredbe o upravne poslovanju: Organ mora odgovoriti v 15 dneh !. UREDBA  o upravnem poslovanju prečiščeno besedilo št. 7.  

            - Kaj storiti, če prevzemnik noče sprejeti pošte in Pošta Slovenije izgubi pošiljko?

          -  Prijava na Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto Kotnikova 19A 1000 Ljubljana  T: (01) 400 32 89 E: gp.iekepp@gov.si, odgovor mnenje inf. pooblaščenka

 

 

+

Ključni vodje Slovencev so (bili) PRAVNIKI, PODROČJA, KI PRAKTIČNO NE DELUJE IN SE TO TUDI NIKOGAR NE TIČE.

+

ZAKONODAJA
USTAVA RS      LISTINA TEMELJNE ČLOVEKOVE PRAVICE   PREDPISI (PIS)    POGODBA ZA USTAVO EU več

PREDLOG NOVE USTAVE RS
Ustava države Slovenije
    PDF
 

dod. inf. o SLO vlada ZDA - CIA

skrbnik spletne strani

 

Slovenija postala članica Organizacije združenih narodov leta 1992; Sveta Evrope leta 1993, Evropske unije (EU) in NATO leta 2004. Januarja 2007 je zamenjala slovenski tolar za EURo in tako vstopila v eroobmočje,   decembra 2007 je sklenila Schengenski sporazum, ki so odpravile kontrolo potnih listov na skupnih notranjih mejah EU.