MISEL DNEVA KODEKS VOJNICH FASCIO BELIZE

kazalo

 
Povej mi kaj si storil: zase, za svoje bližnje, za državo, za Svet in povem ti KDO SI!

"Če ljudem poveš to kar je RES, številne spraviš v STRES."  

NAPAČNO INTERPRETIRANA IN PONAREJENA ZGODOVINA

V. Stres

Človek ima pravico do informacij,
pravico do biti,
pravico, da prepozna ljubezen samouresničenja.

 


Raziskovanja lahko podprete z donacijo na: SKB d .d ., Ajdovščina 4 , 1 5 1 3 Ljubljana, Slovenija
Številka transakcijskega računa:
SI56 0310 0100 3363 735


81.

Pripoved o NEFRETETI - Nefertiti,  pdf 

80.

VZPOSTAVLJANJE NWO PREK DEKADENCE IN BEGUNCEV, pdf


Problem MEDNARODNEGA SIMBOLA MIRU
.
Predstavtev simbola napuha, samovšečnosti..,  
pdf 

79. REZANE PODOBE PAPEŽA FRANČIŠKA pdf 

78. TEMPLARSKE ŽENSKE ORODJE BOJEVANJA pdf 


77.
 KNEŽJI SEDEŽ (STEBRIČ) PDF


76.
VATIKANSKA MLINSKA KOLESA UNIČIJO SVOBODO DUŠE (pdf), Hierarhija, LOŽA nazivi RKC (pdf),  Pripoved katedrale Durcham, pdf.

75.

 PROBLEM SLOVENSKE ZASTAVE IN SIMBOLA ZMAJA. Zastava vsebuje kode obračuna s t.im. pogani, pdf.

74.

 BELINOV TEMPEL,  KRKAVČE,

Je del sončnega templja, eden izmed večih stebrov.


73. O PROSTORU NEZNANEGA: Vse kar obstaja deluje in vpliva, sicer ne bi bilo resnično. Temna energija je resnična, a znanost za njen obstoj samo ve. Ne pozna njenega delovanja niti vpliva. Veliko še ne vemo.   Podatomski delci iz katerih smo sestavljeni, niso morejo ločeni od prostora in delcev okoli njih. Preko njih je Svet soodvisna celota.
Na kvantni ravni v človeku poteka stalni dialog s svetom. Zavedanje vsepovezanosti Sveta je doživetje kolektivne zavesti v najčistejši obliki.

72.

sveti svèt svéti Skupnost SVETVID več...

VSEPOVEZANOST. Letos so se Sončevi izbruhi intenzivirali in preko tega močneje vplivajo na bioelektromagnetno polje Zemlje, ki posledično vpliva na naše molekulske, atomske in subatomske dele v celicah, le te pa na našo osebno frekvenco in bioelektromagnetno polje. V letu 2011 vstopamo v povsem novo avanturo kar prinaša tudi zaostritve, tako na osebni ravni kot na ravni Zemlje. Zemlja se mora prav tako pospešeno uravnovešati. Med nami se razkriva vse več manipulacij, ki pa so zgolj navlaka dosedanjega civilizacijskega ideala človeka.  Vse več bo tudi iskrenih povezav med ljudmi, saj resnica, ki pa jo lahko spoznamo le skupaj,  postaja vse bolj zaželena osnova napredka.  Ljudje se vračamo k naravi in k iskanju odgovorov vsepovezanosti in celovitosti. Vir.


71.

Literarni nokturno na Radio SLO 1; Iz Poezij,  03.07.2011  mp3

Intervju na Radio Sora 22.2. 2011 mp3,  SVET IN JAZ V ZRCALU.

Vladislav Stres - predstavitev

 ind

70.


RAZKRITA SKRIVNOST ATLANTIDE


Atlantida se je izgubila s prevajanjem in številnimi preimenovanji ter napačnimi razlagami.

MISTERIJI, marec 2011

PONUDBA PREDAVANJ:

o simbolih: ponosa, slišati, videti, ljubezni…
  V sklopu šole simbolov predstavim tudi del kodeksa Voynich, kreatorja sodobnega človeka in predstavitev zgodovine človeštva preko vizualizacije umetnin ter fonologije

Preko simbolov poenostavimo mišljenjske procese.
To je nujnost, saj živimo v ogromnem, vsepovezanem Svetu
več... VABILA  več  1.  2.  3 4.  5.


69. Kako so "strokovnjaki" prevedli SLIKOPISNE HIEROGLIFE? Povsem napačno. Zakaj? Ker na način zamegljevanja izjemno razvite duhovnosti pretekle zgodovine človeštva ščitijo manipulante - iluminate, ki vladajo dandanašnjemu duhovno bednemu svetu. Branijo pogled na svet in človeka, kot so si ga izmislili v rimskem imperiju? več...


69. FAŠISTIČNI SIMBOLI V SLOVENIJI, DEJANSKA PODSTAT  LOŽ, KI ONEMOGOČAJO DEMOKRACIJO

Fašistični simbol kolektivnega podrejanje najdemo tudi na vladni oz. predsedniški palači v Ljubljani, ob glavnem vhodu iz Prešernove ceste. 
Simbol butarice, okrog katere je povezanih 10 posekanih leskovih palic, je simbol obvladovanja ljudi okrog samega sebe, je simbol nasilja nad materialno šibkejšimi in intelektualno nerazgledanimi - odvisnimi. Simbol Bule pa je bolj duhovno nasilen, saj govori o razglašanju ene in edine resnice s strani monarha (namestnika boga).


Prošnjo za ureditev nedemokratičnih simbolov pred vladno oz. predsedniško palačo sem 10. 03. 2009 oddal predsedniku vlade Borutu Pahorju in predsedniku republike. Dne 12. 01. 2010 sem prejel prvi odgovor, 16. 08.2010 sem prejel drugi vsebinski odgovor
več...  


68.

  Kje je Vodnikova domačija?
Vabilo 2. del

67.

ADAMOVA KNJIGA (kodeks Voynich)  

Prva notranja stran kodeksa govori kako je nastala Zemlja, da je bila  ledena gmota, ki se je v bližini Sonca spremenila v velikansko kapljo. Knjiga negira današnjo veliko laž  znanstvenikov (?),  da je bila Zemlja na začetku ognjena krogla...

Odgovarja na vprašanja kam se bo lahko naša civilizacija preselila po zemeljski epizodi...

Govori o nastanku: živalskih vrst, mineralnega sveta, človeka...

članek je objavljen v reviji Misteriji:
Adamova knjiga, oktober 2010

Za javno objavo sem prevedel prvo stran kodeksa do t.im. 3 ravni, četrta raven bi bila dekripcija pomena posameznega simbola.

V članku, ki je objavljen v 207 št. Misterijev ni slike prevedene strani, zato si jo lahko ogledate tu.

Poskusite z dešifriranjem tudi sami.
 

Vladislav Stres

66.

POGOVORI V VODNIKOVI DOMAČIJI
.
Torek, 22. 3. 2011,
s pričetkom ob 19. uri bo tretji del predavanj in pogovorov v Vodnikovi domačiji na Vodnikovi 65a v Ljubljani. Nadgradili bomo temi iz prvega in drugega dela - o zvezdi in o starodavnih magičnih ritualih. Predstavljen bo tudi uvod v novo tematsko področje torkovih Pogovorov: "Staroverstva na slovenskih tleh kot osnova nove identitete", več: http://staroverci.si/.
.
Cilji: druženje dobromislečih, izmenjava vedenj, uveljavljanje pravice posameznika do samostojnega energetskega razvoja.

.
Pogovori bodo izvedeni s pomočjo računalniške projekcije.
         
.
VABILO
   na pogovore
3. del

65.

V LETU 2011 SE ODPIRAJO VRATA V NOVO OBDOBJE

"Telo BOGA je sestavljeno iz Zvezd, medzvezdnega prahu, ki jim nekateri pravijo galaksije, iz zvezd teh galaksij in iz vsega kar ve tvoj skromni um."  več...

"
Svetu je danes najbolj potreben pravi materinski, ženski duh, če naj se razvija k sreči in dobroti. Potrebnih nam je več takšnih ljudi, ki ljubijo in manj takšnih, katerih evangelij je sovraštvo..."  Dragica Marušič


64. Smo kot voli vpreženi v dnevno delo, ki ga dobimo kot milost od tistih, ki nas plačujejo za trud.  Ob prostem času v filmih gledamo kako igralci: živijo, se borijo, ljubijo, umirajo... V cerkvah gledamo kako menihi molijo. 
         Tudi sami smo bolje in slabše prilagojen kolešček v kolesju vse bolj samouničevalne civilizacije. Potem se pa na starost čudimo, da smo nepomembni, nesmiselni, odveč. 

        O sovraštvu malo govorimo in veliko sovražimo, o ljubezni veliko govorimo in tako malo ljubimo.
      
        V slogi je moč. Toda v slogi medsebojnega poštenja in sopomoči. Brez tega smo le posamezniki, ki jih lahko premetava veter združbic, te ali one mafijske skupine ljudi. 

       Če smo sami smo žalostni, se manjšamo in pokažemo svoje bistvo, če smo ljubljeni smo veseli rastemo in kažemo svojo mogočnost.

       Čista voda in še posebej prisotnost izvirne vode (t.im. žive vode) sta osnova za omogočenje visoko zahtevnih mišljenjskih procesov.


       Tako kot je voda pogoj za življenje, je idealizem pogoj za dobro delovanje družbe, saj daje smisel, ki je skupen, varnost in  "skupne oči" k lastnemu in skupnemu razvoju.
       Idealizem prebuja libido (življenjsko silo) in dovčerajšnji problemi postanejo smešno majhni in premagljivi.
       Tja kjer je veselje, gredo vesele in srečne energije. Zato naj Zemlja postane kraj veselja in sreče, da bo zopet postala pomembna Luč Sveta.
       Ko je toplota, človek zaživi, ko je hlad, pa se zdrobi. Kdo nudi toploto in zakaj pride do hladu?

       Ključni cilj posameznika in razvoja nasploh je ozaveščanje sebe,okolja in iskanje smisla med različnostmi preko medsebojne pomoči ter sodelovanja.

      Človek kot neskončno majhno in neskončno veliko bitje - ppt predstavitev.63.

LJUDJE SO DANES OKAMNELI

 "Pomembno je zavedati se, da je svet živa celota."

"Dejanska zgodovina človeka je napisana v kipih in slikah v muzejih."

"Danes postajamo v psihičnih sposobnostih spet deloma neandertalci."

članek v reviji Misteriji:
Ljudje so danes okamneli, julij 2010 (
pdf)

ZLATI KLJUČ PRETEKLOSTI

"Zgodovina se bo dešifrirala, ko bomo začeli proučevati religiozne upodobitve."

"Danes je veliko homoseksualnosti;
dogaja se genski inženiring,
dogaja se nov vzpon nekdanjih gospodarjev."

"Govorim o Bogu kot Svetu, katerega del sem sam, si ti in smo vsi. Začeti moramo sodelovati."

Zlati ključ preteklosti, avgust 2010 (pdf)


62

KAKO JE CIVILIZACIJA IZGUBILA VERO 

Namesto da bi umetnik "pel" drobnim čudovitostim, kot jih prepoznava v svoji najožji bližini npr. pri svoji ženi, otroku, bližnji naravi... je zazrt v oddaljen ideal, njegova dejavnost sčasoma postaja vse bolj absurdna. S svojim "petjem" tako slabi stik z realnostjo tudi vsem, ki so vanj zazrti  več...  

 KAK_POKRAJINE    KVMZ    obr. pritožb OS Savsko    sodstvo    OSI

Iz idealizmov se lušči resnica
in tako stopamo po stopnicah  k popolnosti.

 

61.

KRALJ SAMO je knjiga - ep o zgodovini Slovencev - ki je strokovnim krogom, še posebej laikom, neznana. Natisnjena je bila leta 1927.
Objavljam prvo knjigo epa.
 Iz uvoda:  "Ta pesnitev ni izrod gole domišljije, ki se nalahko vrže na papir, ampak njena vsebina temelji na zgodovinskih dejstvih ter na narodni tradiciji,
kakor se je 'obranila u slovenskih narodnih pesmih in pravljicah." 
Objavo1. knjige je omogočil ljubiteljski zgodovinar Dimitrij Kebe.
pdf


60.

PETICIJA PROTI EU PREPOVEDI ZDRAVLJENJA PO NARAVNI POTI
Z aprilom 2011 hoče Evropska unija prepovedati prodajo vitaminov, mineralov. Alternativno zdravljenje z zelišči bo postalo kaznivo. S sprejetjem Codex Alimentarius hočejo odvzeti osnovno pravico do osnovnih substanc potrebnih za naravno zdravje telesa. Naravna zdravila bodo imela napise, da se jih ne sme zaužiti, stevia je že prepovedana, kamilica bo predvidoma kmalu  označena za  strupeno. Cilj farmacevtskih multinacionalnih družb je  obvladovati zdravje ljudi preko umetnih substanc.

Podpišite peticijo tudi vi. Potrebujemo 35 milijonov podpisov.
 Spletni naslov na katerem lahko oddate svoj glas proti je:
http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/#sign_petition

Beseda  dr. Mira Cerarja o aktualni politični garnituri DZ RS več...


59.

 

LEPOTA DEŽELE BELIX - BELIZE

Izgubljeni Raj so v imenu verskega fanatizma uničili novi gospodarji, ki so pripotovali preko oceana na Jukatan. Toda niso uničili le Raja, uničili so znanja, ki ga ob tiktakanju vesoljske ure v teh prelomnih časih še kako potrebujemo.

Belize je dežela Majev, ki so naravne dogodke, ki se dandanes vrstijo en za drugim, napovedali v koledarjih narejenih pred 5000 letih več...
 

Plemenitega uničiš tako da mu dodeliš primitivca..

 


58. LJUBEZEN IN PREDVSEM ŽALOST
Realna plat Sveta:
- bogastvo materialnega na eni in zapostavljanje na drugi strani,
- spoznavanje, da so tudi živali duhovna in čustvena bitja,
- odnos do žensk in mater je v številnih primerih obupen več...
 

57. BUDIZEM  V KAMBODŽI56. SKRIVNA GOVORICA NASILJA, LOŽ IN ODLOČEVALCEV

....
Fašistične simbole množičnega podrejanja
najdemo marsikje po svetu. Zaskrbljuje: klevetanje  označevanje, odstranjevanje premalo poslušnih s strani takšnih in drugačnih združb več...


55.  Postopki uničevanja slovenske kulture:
Slovenci lahko ohranjajo svojo identiteto samo v okviru, drugega naroda, v katerem se nad oženjem identitetnih pravic sicer pritožujejo, toda njihova kultura se skozi stoletja nekako ohrani.

Če hočeš uničiti Slovence, jim daj državo
kreiraj samovšečno vodstvo.
Po kratkem postopku jo bodo uničili.
                                                                                                                      
Sat(ur)an
 
Pripis V. S.: Slovenci Slovenije ne uničujejo takšni kot so, ampak jim pri tem izdatno pomaga Satan (lat.: Saturan - nedosegljivi sad mesta Ur). 
Planet Saturn je simbol grabežljivosti - egoizma.  .
 
več 1 del, več 2. del


Posnetek Saturna iz vesoljskega plovila Cassini leta 2009 (iz Zemlje je bilo izstreljeno leta 1999), NASA


54. OBSODBA TOTALITARNIH IN AVTOKRATSKIH REŽIMOV. Ni prav da za zločine proti človeštvu obsojamo ideologije. Ideje npr.:  komunizma, kapitalizma, klerikalizma in drugih izmov saj so filozofska vprašanja o katerih je prav da se pogovarjamo morda tudi sporečemo. Če pa jih kot ideje sramotimo, prepovedujemo, komunikacijsko izbrišemo  smo naredili neumnost in si nadenemo nove plašnice. Prav je, da obsojamo zločine konkretnih režimov: npr. Hitlerjevega nacionalsocializma, Musollinijevega fašizma, Stalinovega socializma, Titovega socializma, še ne dovolj poznan katoliški satanizem nekaterih papežev, kardinalov… pa še to le v delu: dogm, priviligiranja ene skupine ljudi nad drugimi,  avtokratske in totalitarne  oblasti več...


53. SEGREVANJE ZEMLJE: "Satelitski, radijski, radarski, TV, signali; mikrovalovi, gredo v skale, v ledenike - segrevajo ozračje in sproščajo pline. Molekule preko teh sevanj dobijo dodatne fotone. Ta sevanja povzročajo tudi otoplitve ledu. Če bi ta sevanja ukinili bi Zemlja prešla v prvotno stanje." Nikolič Radoš (kaj se dogaja z najsposobnejšemi prebivalci Slovenije?).


52. KRONOLOGIJA KRONOSA V KASTRACIJI: katalog klasifikacij, (slovenski) k-urnik, kokoš (nima soli v glavi ampak v riti - ob morju),  kvadratura kroga klišejev, konformizem, klačeplazenje, kaplarjeve kaprice, kupčkanje, kravje kupčije, kolaborantstvo, komunizem kvazi komun in komunikacij, koruzništvo, kadriranje kameleonov, krinka kolegialnosti, kalnost kvarjenja, kloaka, klientelizem, koritništvo, krivice, korupcija, kriminal, konspiracija, kibiciranje, kulinarika kvačkanj,  klub klistirancev, kompromis klerofašizma, kompromis kvazi-etike, konkretni konkordat, klimaks krdel/ klik, kolaps kast, klavnice klanov, koncentracijski koncerni, klanjanje klik kozlov, kalvarija,  kapaciteta kaosa, več...


51. DEŽELA OGLEDAL
Zemljani prodajajo prav vse - od rastlin, živali, pa do ljudi.
Prodajali bi tudi Zvezde, če bi jih lahko. Potem pa jih prične spremljati ogledalo, v katerem ne zmorejo prepoznati svoje podobe.


49. O HOMEOPATIJI. Še tako drobna informacija, ki se resonančno poveže z drugimi, ima lahko zelo velike učinke. Zato lahko rečemo da je vrhunska homeopatija BESEDA Boga. Homeopatsko delujejo tako zelišča, kristali, ideali, kot na drugi strani na isti način lahko homeopatsko razdirajo strupi, virusi, preizkušnje, zlo neumnosti...
        - Kjer ni VODE je OGENJ, kjer ni NEŽNOSTI  je GROBOST.
Kjer ni ravnotežja prevladajo skrajnosti.
        - Bog je dvojnost povezovanja z lepilom ljubezni in razvezovanja neiskrenosti, blefa in groze.
Razvezuje, da bi prišlo do novih pomembnejših povezav. Razvezuje se tudi fetiše in in dogme cerkva na sploh, ideologij... zato, da na svetlo pridejo novi vidiki resnice. To je razvojni del vesolja. Več
 
DVOJNOST DOBREGA IN ZLA.


48. VELIKA NOČ - Kratek izvleček iz uro in pol trajajočega predavanja Vladislava Stresa v kavarni hotelu Union dne 08. 04. 2009:
"Človeštvo je izgnano v Platonovo votlino, torej nima pravice do informacij in duševnega miru. Duhovni samorazvoj je tako tudi hudo okrnjen.
Razlog tega je, da ko prepoznamo "krvožilni" sistem - sveto kri Sveta pridemo v demonični del bližnje okolice našega planetarnega sistema, hitro pa zgubimo orientacijo tudi v bolj oddaljenih delih Svete krvi. Za tovrstno komunikacijo potrebujemo izjemno umirjeno in čisto točko v lastni zavesti.

    


47.  O bikih nekoč in danes.


46. Ljudje imamo pravico do podatkov, ki so resnični in utemeljeni, saj samo na podlagi takšnih podatkov lahko samostojno sprejemamo odločitve. Gospodarji (Veliki bratje) "lutkovnih gledališč", nam tako ali drugače sporočajo: zavajajoče, pomanjkljive ali pa celo lažne podatke. Kreirajo realnost.  In potem se počutijo pomembne, obogatijo (saj prosto razpolagajo z zavedenimi in vse številčnejšimi oboževalci), se iz vseh drugih norčujejo, svoje oboževalce pomilujejo. V Peklu smo ljudje žrtve vladavine primitivnih, v Raju smo povzdignjeni v sodelovanje modrih.


45. VALKYRA - SKRIVNE ZDRUŽBE  DANAŠNJEGA SVETA? 

So dejavnosti spodaj navedenih  področij sodobnih “znanstvenikov” slučajnost? Morda še vedno veliko ljudi misli da je prostor na tem svetu le za t.im. “nadraso”, ostali pa se ji morajo tako ali drugače umakniti več...


44. BENEŠKE MASKE:  IZJEMNA LEPOTA, ZNANJA DALJNE PRETEKLOSTI, VSE ŠTEVILNEJŠE PA SO DELO  SODOBNEGA KIČA.

        

 
VIDENJA BENEŠKIH MASK, 2.

43. NAPAČNO INTERPRETIRANA IN PONAREJENA ZGODOVINA

"Če ljudem poveš to kar je RES, številne spraviš v STRES."  
V. Stres

STVARNIK ADAMA

Podobe Starozaveznega Boga si lahko tudi ogledamo. Nekaj tega lahko najdete tukaj: STVARNIK ADAMA.

Za več pa pišite na moj e. naslov.

 
O ATLANTIDI - ATAANTIKOΣ,  Simpozij

Resnična podoba Marije oz. Maryam - matere Jezusa oz. Jesseusa?

UKINITEV VESTALK. Skrivnostne vaze božjih porodnic več...  

Kakšna je resnična podoba Jezusa oz. Jesseusa? Mitraizem in zakaj ima tudi današnji papež na glavi Mitro!

 

Komu boste pritrdili:
A: "Ljubezen mora biti KRIŽANA, tako dobi legitimiteto."
 
B: "Ljubezen ne sme biti križana, ampak ima legitimiteto sama po sebi, saj je osnovna vrednota tako številnih ljudi, kot praviloma narave v celoti. S tem ima legitimiteto sama po sebi."
  Dekripcija kodeksa Voynich. 270 strani izjemnih slik simbolnih rastlin v povezavi z ljudmi, astronomijo, zdravilstvom ipd. Skrivni kodeks je spregovoril preko svojih slik. Do danes uradna LAIČNA znanost, tako civilna, kot vojaška ni razvozlala pisave, niti vsebine knjige.

Starost kodeksa je več kot 500 let. Kaj vse so poznali že takrat, katere izume, kakšen je položaj človeka do narave in makrokozmosa? Izjemno zanimivo čtivo
UVOD 1. del:
KNJIGA O KAČI  2. del:KNJIGA O ČLOVEKU


42.  LITERARNA DELAVNICA V DRUŠTVU ŠENT 

 Zapiski udeležencev pod mentorstvom Vladislava Stresa.  Kaj lahko prispevamo da bo duševnega zdravja več?


 

 


41. Delavec propadle tovarne Industrija usnja Vrhnika: "Slabše živimo od ciganov. Mi smo slabši od njih, a oni vsaj delali niso, zato niso zgarani kot živina"... "Zaradi dolgoletnega dela v usnjarni je zbolel in bil zato premeščen na drugo delovno mesto, saj s kožami ni smel priti v stik. "Pravzaprav smo vsi invalidi. To smo postali zaradi dela v tovarni, kjer smo pustili svoje zdravje". Managerji IUV v navezi s politiki, bančniki so tovarno izčrpavali. In ta je tako kot številne druge "krave" zaradi pretiranih kraj propadla, številni "Elani" so pa so se uspeli vsaj na videz ohraniti tako da so prešli v roke tujega kapitala... Slovenska verzija Stalinizma se še kar naprej nadaljuje, tokrat pa prihaja na plan kaj se je sploh dogajalo v ozadjih več...


40.   ZA ALI PROTI EVTANAZIJI  BOLNIH PODJETIJ

Trditev: »Pri podjetjih, ki nimajo perspektive, da bi preživela, pa je treba pomagati predvsem zaposlenim, ki bodo izgubili delo, ter bankam, ki imajo slabe terjatve do teh podjetij,«

KOMENTAR V. Stres: Menim, da bi bilo prav da gredo ukrepi sanacije krize v dveh smereh, kaže pa da imajo besedo predvsem:
- reševalci bank, ki uspešno odvračajo kakršno koli odgovornost, tudi za t.im. tajkunizacijo slovenskega premoženja. Banke so d.d. in d.o.o. torej lastniki ne odgovarjajo za propadle poteze z osebnim premoženjem zato se pač v poslovnih potezah lahko tudi hecajo. Ker pa želijo ohraniti tudi deleže v bankah in ker so banke integrativni del finančnega trga pač izsiljujejo tudi ohranjanje premoženja, ki je naložen v banke.
- lastniki avtomobilske industrije (večji del avtomobilske industrije je dejansko dolgoročno prenapihnjen nekaj proizvajalcev bo propadlo kljub nerecesiji), ki kot kaže večji del dobičkov uspešno »izvozijo« s transfernimi cenami ipd.
več...


39. GSO NUDIJO NOVE PRILOŽNOSTI TUDI VOJSKI
Plebejce  in druge, za določeno elito, manjvredne ljudi,  bodo lahko sodobni patriciji in raznorazni nadljudje uničevali z navidez humanimi načini - z "ustrezno"  gensko spremenjeno hrano, ki bo "ciljnim tarčam" dolgoročno povzročala številne probleme, bolezni in sterilnost. Izjemne ofenzivne strupe bo napadalna armada svojim sovražnikom celo prodajala in to po nenormalno visokih cenah. Če bodo ljudje (v nadaljevanju tarče) želele gojiti svojo hrano, bodo morale plačevati visoke kazni, saj  bodo nesodobne in sploh bodo kršile načela prostega pretoka blaga. Zaradi številnih novih problemov bodo tarčam - sedaj že lahko rečemo bebcem - prodali  zdravila in nove zvarke za preprečitev novih stranskih učinkov in škodnih procesov. Biznis z vgrajenimi "končnimi rešitvami" bo lahko res izjemen.  več...


38. Zakaj bi na POP TV objavili sodno iztožljivi popravek, če jim to sploh ni treba.

Odločevalci (ec) na  POP TV se zavedajo(a), da v naši  "P -  RAVNI" državi najmočnejšim še vedno ni treba spoštovati zakonov, oziroma jih lahko poljubno interpretirajo, zato oligopolno močna TV tega ni  izvedla. Pridobila pa je tudi zagotovilo, da ji tega sploh ni treba več (zaenkrat še ne vse)...    


na vest.si


37.   Življenje ni VOJNA, ampak SODELOVANJE. Tisti, ki kradejo imajo sicer več kot drugi, toda za tisto kar imajo jih je strah in zato vsak dan kradejo bolj zato, da bi obvarovali kar so nakradli. Sodelovanje rodi veliko bogatih, zato je prav, da tisti, ki lahko, stopijo skupaj.

 O KRIVDI:  Otroci želijo  oprati krivde svojih očetov, želijo svet ljubečosti in sodelovanja.
.
V vsakem človeku je otrok, kot spomin, kot duh, ki prebiva v nas samih.
Imejte radi svojega otroka v sebi.
Mar je bil tudi Jezus idealist, tako kot otrok?
Ali so se ga njegovi sodobniki odrekli? Da.
Ali se lahko tudi mi odrekamo "otroku" v sebi?

Prometeju jastreb kljuje srce vsako noč, saj se v naše spanje prikrade vest in opozarja na grehe storjene podnevi. Tiste, ki so srčno pošteni - Jesseuse okolica običajno še vedno pribije na križ posmeha in zaničevanja. Sta obe sporočili - nočnih mor in onemogočanje idealizma v konkretnem življenju - dva obraza istega?


36. GENSKI TERORIZEM - UVAJANJE KLONIRANIH IN GENSKO SPREMENJENIH ŽIVIL
Kaže da so tudi v Sloveniji pristojnosti na področju gensko spremenjenih organizmov razdeljene tako, da ni krovnega nadzora in da se lahko postopki pridobitve pravic morebitnega pritožnike zapletajo v nedogled.
Z gensko spremenjenimi organizmi se tako ukvarjajo številna ministrstva, opredelitve področja dela pa so dokaj nejasna, torej: Ministrstvo za okolje in prostor (živi gensko spremenjeni organizmi in gensko spremenjeni mikroorganizmi), Ministrstvo za zdravje (gensko spremenjena živila) in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (gensko spremenjena krma in soobstoj). Zanimivo je, da ima Slovenija po trditvah ministrstva za kmetijstvo slabši pogajalski položaj kot t.im. tretje  neevropske države EU- več glej odgovor Ministrstva za kmetijstvo dr. Janezu Filipiču 12. 11. 2007 (slika dokumenta) več... 
 


35. O BOGU
Tisti, ki ceni in veruje v življenje, ceni in veruje v resnico, saj samo tako veruje v Boga.

Življenje se nikoli ne konča, samo del spominov se razblini.  Pozabljenje je možno že za časa, ko bivamo v telesu, še bistveno več pa pozabiš ko lebdiš, saj takrat spoznaš, da si za časa življenja v telesu storil veliko napak - zatajil si namreč svoje lastno bistvo in verovanje v presežno ljubezen.

Visokoenergijski žarki iz drugih galaksij dokazujejo, da  je vesolje mnogo bolj povezano kot si dandanes znanstveniki  mislijo. Posledica slabega poznavanja osnovnih zakonisti, ki vesolje povezujejo so nekonsistentni in neuporabni modeli razlag, tega za sodobno naravoslovno znanost, novoodkritega dejstva. Svetloba je mnogo bolj zapleteno področje kot  je veljalo še pred kratkim. Žarki, ki so bili slučajno ujeti in izvirajo iz drugih galaksij,   t.im. gama so namreč tudi do večtisokrat močnejši kot so do danes znane naravne svetlobe... Manko idejnega oz. vsebinskega interaktivno modeliranja vesolja bi morali nadomestiti filozofi in teologi, ki pa so v celoti odpovedali in so za sodobni čas pretežno neuporabni. Več glej razpravo: Kdo, kaj je Bog?...
 


34. Študije, ki so jih naredili na Univerzi v Cambridžu (Cambridgeu) so  odkazale da obstajajo organizmi, ki se še dandanes povsem nespolno reproducirajo. Problem zagotavljanja genske pestrosti, ki je eden glavnih namenov spolnega razmnoževanja, pa so rešila z razlepljanjem genoma, njihov genom omogoča, da se posamezni deli odlepijo in samostojno razvijajo. Študija, ki so jo opravili raziskovalci v Cambridgeu, dokazuje, da je gensko pestrost mogoče doseči tudi brez spolnega razmnoževanja.

KOMENTAR V. S.:  Najprej je bil ustvarjen Adam (hebr.: ´adamáh) in šele po Adamu izoblikovana Eva (Hawa). Kakšnega spola so bili ljudje, ki so jih označevali z Adam? So bili Adami obojespolni?
Adamah pomeni ustvarjen iz zemlje, verjetno je tu mišljena ilovica, ki se, če jo žgemo spremeni v keramično posodo, ki lahko služi tudi za pripomoček spajanja gensko različnih spolnih celic. Pred Adami so živeli ljudje, ki jih prepovedani Janezov Evangelij imenuje Sofija, Platon pa jih v Simpoziju imenuje Androgini.

Jah, znanstveniki  so ljudje, ki vidijo vse bolj daleč, škoda je le, da tudi ostali vidimo le toliko kolikor zmorejo znanstveniki predvsem naravoslovnih ved, na področju zgodovinskih ved bi lahko znanstvenikom rekli ŠARLATANI in se ne bi prav nič zmotili. Kako se je ponaredila zgodovina odkrivajo npr. poboji več kot  100.000 Slovencev po II. svetovni vojni. Poboji so bili s strani "stroke" dobrih 50 let povsem zamolčani. Še huje pa se godi zgodovini Človeka, saj je v celoti  ponarejena. Vsi dokazi, ki ne spadajo v VELIKO ZNANOST - ZGODOVINO ČLOVEKA, kot jo vidijo tisti, ki lahko nosijo nazive "znanstvenikov"  je označevana z bajeslovje, izmišljije kakor danes šarlatani imenujejo  mytologijo. Del zgodovine pa je tudi zgodovina spolnosti, ki pa še ni odkrita. Zato živimo v nevednosti in glede korenin preteklosti pohabljeni.
Svojih raziskav sicer ne morem nikjer objaviti, saj živimo v pluralni, bla, bla družbi. Nekaj pa je bilo vseeno objavljeno v AURI in Misterijih si lahko ogledate na spletnih straneh:
http://stres.a.gape.org/atlant.htm 


33. O SOODVISNOSTI  Sčasoma bo  energetsko delovanje živih bitij dokazano tudi s strani klasične znanosti.  Do  danes  teh pojavov, zato ker jih znanstveniki niso akceptirali,  enostavno ni bilo oz. so se označevale za izmišljotine. V  Nature Neuroscience sta izšla dva članka (1, 2), v katerih avtorji poročajo, da se nevrotransmiterji ne izločajo samo na koncih aksonov živčnih celic, kjer so v stiku z dendriti sosednje živčne celice, pač pa s stranskimi stiki tudi z drugimi vrstami celic. Signali našega živčevja torej ne potujejo le po vodih živčne mreže, kaj šele magnetne sile, ki jih pri tem ustvarjajo!?  Kmalu bomo tudi preko t.im. klasične znanosti spoznali soodovisnost  počutja, zdravja...  tako drug od drugega, kot od narave nasploh.


32. O vernikih: 
Kdor verjame v ljubezen - verjame v Boga.
Veliko število tako imenovanih ateistov verjame v Boga,
številni med temi ateisti v Boga verujejo bistveno bolj kot  nekateri duhovniki, ki verjamejo le v moč in glorijo.


MISEL DNEVA 2
(starejše)


PREDSTAVITEV VLADISLAVA STRESA


STARA SPLETNA STRAN STRES VLADISLAVA:  JE NA NASLOVU www
 


domov